Privat
tjänster_privat_städexperten

Tjänster privat


För våra privatkunder erbjuder vi alla typer av hushållsnära tjänster som exempel:

  • Fönsterputsning
  • Flyttstädning
  • Storstädning
  • Hemstädning


Vi ger möjlighet till alla våra privata kunder att få RUT-avdrag inräknat på fakturan

för tjänster som omfattas av RUTRut-avdrag – så fungerar det


Oavsett om man tar hjälp hemma regelbundet eller vid några enstaka tillfällen har man rätt att utnyttja skatteavdraget. Avdraget görs direkt på fakturan. Vi kommer behöva ert personnummer för att kunna inleda ansökningsprocessen efter avslutat arbete.

Skattereduktionen är kopplat till den enskilda individen. Det innebär att om det finns två ägare till hushållet kan avdrag göras för tjänster upp till sammanlagt 200 000 kronor och alltså ge en total skattelättnad på 100 000 kronor för hushållet. Tänk på att det totala belopp som du betalar i skatt måste vara högre än den summa du kan få i avdrag, du kan aldrig få avdrag för hushållsnära tjänster med ett högre belopp än vad den slutliga skatten uppgår till.


Avdraget är därför preliminärt fram tills att deklarationen är gjord och den slutliga skatten för inkomståret är fastställd. För att avdraget ska beviljas måste du anlita ett företag som har F-skattsedel. Eftersom det enbart är arbetskostnaden som är avdragsgill ska eventuell materialkostnad specificeras separat på fakturan.